Hazine ve Maliye Bakanlığı – Vergi Müfettiş Yardımcılığı
Mezuniyet Şartı
Mezuniyet Şartı
En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak gerekmektedir.
Puan Şartı
KPSS Şartı
KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almak ön koşuldur.
KPSS puan ağırlıklarını incelemek için KPSS sınav sayfasını ziyaret ediniz.
Yazılı Sınav
Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.
Yazılı Sınav
– MALİYE: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi.
– İKTİSAT: Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar.
– HUKUK: Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku hariç).
– MUHASEBE: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi.
a) Yazılı sınavdan başarılı sayılmak için sınav gruplarının her birinden alınan notun 50’den, bu notların ortalamasının da 65’den aşağı olmaması gerekir.
b) Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır.
Sözlü Sınav
Sözlü Sınav
Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 65’den az olmaması gerekir.
Kazanan kişiler, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı
Vergi Müfettiş Yardımcılığı hakkında detaylı bilgi için: https://www.ilan.gov.tr/